راجع موضوع آهنگ غذا و موسیقی آشپزی چندی است که در قالب جشنواره موسیقایی خوراک مباحثی مطرح و دنبال میشود.
ما در غذا از 4 حس از حواس پنج گانه مان بهره می بریم ولی از حس شنوایی غافل مانده ایم و انرژی حاصل از آنرا بهره نمی بریم.
محققان راجع به تاثیر موسیقی بر روی گروهی از مردم تحقیق کرده اند که درصورتیکه ویژگی های خاصی داشته باشند روی آنها تاثیر می گذارد و باعث مصرف زیاد خوراک در آنها می شود.
همچنین محققان راجع به اینکه موسیقی باعث افزایش مدت زمان تناول غذا و نوشیدنی می شود نیز به اجماع نظر رسیده اند.
محققانی نیز به این دستاورد رسیده اند که شدت و بلندی موسیقی باعث افزایش درک تلخی و شیرینی غذا و نوشیدنی میشود حتی اگر واقعا کمی تلخ باشد باعث می شود شدت تلخی در نظر خورنده کاهش یابد.
محققانی نیز به این دست یافته اند که چنانچه آشپز در حین آشپزی، به همراه موسیقی و با ریتم تند و آهسته،صدای بلند و ملایم و ... اقدام به تهیه غذا و نوشیدنی نماید غذا و نوشیدنی تولیدی وی دارای طعم بهتری خواهد بود.
ولی مطابق نظریه احمدی که پایه گذار تشکیل دبیرخانه جشنواره موسیقایی خوراک در ایران می باشد به موارد زیر پرداخته می شود
موسیقی آشپزی شرایط استاندارد اصوات منتشره در محیط آماده سازی و پخت هر غذا و نوشیدنی را قالب بندی و سیستماتیک می کند بطوریکه در دستور پخت هر غذا و آماده سازی هر نوشیدنی موثر باشد.
هر آهنگ غذا یا موسیقی خوراک(ایجادی و توافقی) دارای انرژی هست و حامل امواج انرژی و تکمیل کننده انرژی خوراکی است که در حال مشاهده و تناولش می باشیم.
هر آهنگ خوراک، کلامی است که می توان به مخاطب، نوع خوراک مدنظر را مخابره کرد.
موسیقی اشپزی هر خوراک متفاوت با دیگری است بطوریکه اثرات آن در طعم، زیبایی،عطر و لطافت غذا قابل درک برای خورنده خواهد شد.
از موسیقی آشپزی هر غذا در دستور پخت غذاها می توان استفاده کرد.
آهنگ غذای سرو شده برای خورنده را می توان در مراحلی ایجاد و تولید کرد.
ما در GMP به شرایط خوب تولید می پردازیم و لازم است که به موسیقی آشپزی بعنوان یکی از ملزومات شرایط خوب تولید غذا پرداخته شود.
برای همکاری با دبیرخانه جشنواره موسیقایی خوراک در اینستاگرام iranfoodmusic و در وبگاه اینترنتی vib.ir ثبت نام عادی کنید و به ما بپیوندید.
- ۰۱/۰۹/۱۸