در اینجا راجع اثر تماشاچی که بر روی قشر خاکستری جامعه مان اثر گذاشته است ارایه مطلب می کنم، در اثر تماشاچی حاضرینی که ناهنجاری،قانون شکنی،اقدامات خشونت بار را می بینند اقدامی جهت ممانعت از ادامه آن نمی نمایند و به تعدادی که در آن جمع حضور دارند مسئولیت را بصورت نانوشته بین یکدیگر تقسیم می کنند یعنی هر کدام در آن جمع مثلا 2 میلیون نفره، مسئولیت خود را یک دو میلیونیم می داند درصورتیکه اگر خود را تک و تنها بداند چه بسا اصلا بگذارد ناهنجاری،قانون شکنی،اقدامات خشونت بار شروع شود!
قشر خاکستری چون خود را تافته جدا بافته می داند فکر میکند فعلا بایستی تماشا کرد تا دید چه می شود و حتی وارد دیالوگ برای برون رفت از وضعیت نمی شود؟!
برای حل معضل کنونی جامعه، بحث پیرامون کتاب ترجمه شده تامس هریس راجع به وضعیت آخر و ماندن در وضعیت آخر می تواند کارگشا باشد.
احتمالاً نام چهار وضعیت کلی که در این کتاب به آن پرداخته شده است را شنیدهاید:
- من خوب نیستم، تو خوب نیستی
- من خوب نیستم، تو خوبی
- من خوب هستم، تو خوب نیستی
- من خوبم و تو هم خوبی
با صحبت پیرامون مطالب بالا و تدارک همه پرسی می توان وضعیت را بسامان نمود.
موضوع های همه پرسی موارد زیر می تواند باشد:
1- با توجه به گذشت 4 دهه از انقلاب سال 1357، آیا مردم سال 1401 به کلمات جمهوری، اسلامی پایبند هستند یا نظام دیگری غیر از جمهوری اسلامی را مطالبه می کنند؟
2- با توجه به گذشت 4 دهه از انقلاب سال 1357 و محقق نشدن وضعیت اقتصادی عالی برای مردم ایران، آیا مردم سال 1401 به مدیریت سیستم مدیریتی و سیستم اقتصادی کشور به همین شکل فعلی راضی هستند یا به شکل شورایی و با انتخاب مستقیم مردم موافق هستند؟
3- با توجه به گذشت 4 دهه از انقلاب سال 1357 و اجرای اصول قانون اساسی فعلی در انواع آزادی ها، آیا مردم سال 1401 با آزادی های اجرا شده طی این سالیان موافق هستند یا خواهان تعریف آزادی و هنجار و ناهنجار بشکل نوینی هستند؟
4- با توجه به گذشت 4 دهه از انقلاب سال 1357 و رفتار خارجی ها در خارج از مرزها با ایرانیان در تمام ابعاد، آیا مردم سال 1401 با سیاست پیاده شده طی این سالیان موافق هستند یا خواهان تعریف رفتار جدید در کنش در صحنه بین الملل هستند؟
5- با توجه به گذشت 4 دهه از انقلاب سال 1357 و واضح شدن خواسته ایرانیان در یکپارچگی کشور ایران، آیا مردم سال 1401 با توانا بودن سیستم فعلی در رفع تبعیض موافق هستند یا خواهان مدیریت مستقل هر استان توسط شورای آن استان(زبان،تعریف هنجار ناهنجار،تعریف میزان مالیات،تعریف مقررات و قوانین خاص داخل استانی) زیر پرچم سیستم مرکزی می باشند؟
- ۰۱/۱۰/۱۶